Turkse club Ankaragücü-voorzitter levenslang geschorst voor neerslaan arbiter

Turkse club Ankaragücü-voorzitter levenslang geschorst voor neerslaan arbiter

Turkse club Ankaragücü heeft een zware straf gekregen voor het neerslaan van een arbiter. De voorzitter van de club, Ali Cavcav, is levenslang geschorst.

De incident vond plaats tijdens een wedstrijd tussen Ankaragücü en Fenerbahçe. De arbiter had een penalty toegekend aan Fenerbahçe, waarop Cavcav naar de arbiter toe liep en hem neersloeg.

De Turkse voetbalbond heeft Cavcav levenslang geschorst. Daarnaast heeft de bond ook een boete van €100.000 opgelegd aan Ankaragücü. De club moet ook een schadevergoeding betalen aan de arbiter.

Deze zware straf is bedoeld om te voorkomen dat er in de toekomst soortgelijke incidenten plaatsvinden. Het is belangrijk dat iedereen respect heeft voor de regels en de arbiters.

Het incident heeft veel ophef veroorzaakt in Turkije. Veel mensen zijn boos op Cavcav en vinden dat hij zwaarder gestraft had moeten worden. Anderen denken dat de straf te zwaar is en dat Cavcav een tweede kans had moeten krijgen.

Hoe dan ook, de Turkse voetbalbond heeft duidelijk gemaakt dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt. Iedereen die betrokken is bij voetbal moet respect hebben voor de regels en de arbiters.