Turkse autoriteiten arresteren broer van ‘Bolle Jos’ op verdenking van witwassen

Turkse autoriteiten hebben afgelopen week de broer van de Nederlandse crimineel ‘Bolle Jos’ gearresteerd op verdenking van witwassen. De man, die al jaren in Turkije woont, werd gearresteerd in een luxe villa in Istanbul.

De broer van Bolle Jos, die anoniem wil blijven, wordt verdacht van het witwassen van miljoenen euro’s. De Turkse autoriteiten hebben bevestigd dat hij is gearresteerd in verband met een onderzoek naar witwassen.

Volgens de autoriteiten is de man verantwoordelijk voor het witwassen van miljoenen euro’s die zijn verdiend met drugshandel en andere criminele activiteiten. Het geld zou zijn gebruikt om luxe villa’s en auto’s te kopen in Turkije.

De broer van Bolle Jos is niet de enige Nederlander die door de Turkse autoriteiten is gearresteerd op verdenking van witwassen. In de afgelopen maanden zijn er meerdere Nederlanders gearresteerd in verband met witwassen.

De arrestatie van de broer van Bolle Jos is een duidelijk signaal dat de Turkse autoriteiten hun best doen om witwassers te bestrijden. Het is een belangrijke stap in de strijd tegen het witwassen van geld dat is verdiend met criminele activiteiten.