Turkije ontslaat bondscoach Kuntz na twee teleurstellende prestaties

Turkije heeft de bondscoach, Christian Kuntz, ontslagen na twee teleurstellende prestaties. Kuntz had de leiding over de Turkse nationale voetbalploeg sinds juni 2019.

Het Turkse voetbalelftal heeft onlangs twee slechte resultaten geboekt. Het verloor met 4-2 van Griekenland in een vriendschappelijke wedstrijd en verloor met 3-2 van Servië in een Nations League-wedstrijd. De resultaten waren niet goed genoeg voor de Turkse voetbalbond, die Kuntz ontsloeg.

Kuntz was vooral bekend van zijn succesvolle tijd bij de Duitse club Mainz 05, waar hij in 2017 de Duitse beker won. Hij was ook een gewaardeerd assistent-trainer bij de Duitse nationale ploeg.

Het Turkse voetbalelftal is nu op zoek naar een nieuwe bondscoach. Er wordt gezegd dat de Turkse voetbalbond een aantal kandidaten heeft gevonden, maar er is nog geen officiële bevestiging.

De Turkse voetbalbond hoopt dat de nieuwe bondscoach het team kan helpen om betere resultaten te behalen. Het is belangrijk dat Turkije zich kwalificeert voor het Europees Kampioenschap in 2021.