Tsjechië herdenkt slachtoffers schietpartij Praag, getuigen delen nieuwe informatie

Tsjechië herdenkt slachtoffers schietpartij Praag, getuigen delen nieuwe informatie

Tsjechië herdenkt de slachtoffers van de schietpartij die vorige maand plaatsvond in Praag. De schietpartij, die plaatsvond op 17 april, eiste het leven van zes mensen en verwondde nog eens twaalf anderen. De schutter, een 22-jarige man, werd gearresteerd en is momenteel in hechtenis.

De Tsjechische regering heeft de herdenkingsdienst georganiseerd om de slachtoffers te eren. De herdenkingsdienst werd gehouden in de kerk van de Heilige Johannes de Doper in Praag. Er waren veel mensen aanwezig, waaronder familieleden van de slachtoffers, om hun respect te betuigen.

Getuigen die bij de schietpartij aanwezig waren, hebben nieuwe informatie gedeeld over wat er precies gebeurd is. Ze vertelden dat de schutter een pistool had en dat hij begon te schieten op mensen die in de buurt stonden. Er was ook een andere persoon aanwezig bij de schietpartij, maar hij is nog steeds op de vlucht.

De Tsjechische autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de schietpartij. Ze hopen dat ze meer informatie kunnen verzamelen over wat er precies gebeurd is en waarom. Ondertussen wordt er gevraagd aan iedereen die meer informatie heeft over de schietpartij om contact op te nemen met de politie.

De Tsjechische regering heeft ook aangekondigd dat er een fonds zal worden opgericht om de slachtoffers en hun families te helpen. Het fonds zal worden gevuld met donaties van bedrijven en particulieren.

Het Tsjechische volk herdenkt de slachtoffers van de schietpartij in Praag. Het is een trieste gebeurtenis die veel mensen heeft getroffen en velen hopen dat er meer informatie komt over wat er precies gebeurd is.