Trudeau stelt India aansprakelijk voor moord op Canadese Sikh-leider

De Canadese premier Justin Trudeau heeft India aansprakelijk gesteld voor de moord op een Canadese Sikh-leider. Talwinder Singh Parmar, een Canadese Sikh-activist, werd in 1995 vermoord in India. De Canadese regering heeft altijd geloofd dat de Indiase regering verantwoordelijk was voor de moord, maar het was pas onlangs dat Trudeau openlijk India aansprakelijk stelde.

Trudeau zei dat hij “diep teleurgesteld” was in de Indiase regering omdat ze niet hadden gedaan wat nodig was om de moord op Parmar op te lossen. Hij zei ook dat hij “zich nooit zal neerleggen bij deze ernstige misdaad”. De Canadese premier heeft een onderzoek naar de moord geĆ«ist en heeft de Indiase regering gevraagd om alle informatie die zij hebben over de moord te delen met de Canadese autoriteiten.

De Canadese Sikh-gemeenschap heeft gereageerd op Trudeaus verklaring door te zeggen dat ze blij zijn dat hij hun leider niet is vergeten. Ze hebben ook gezegd dat ze hopen dat de Indiase regering eindelijk verantwoordelijkheid zal nemen voor de moord en dat er gerechtigheid zal worden geschonken.

De moord op Parmar is een van de vele gevallen waarin de Indiase regering wordt beschuldigd van het aanmoedigen van geweld tegen religieuze minderheden. Er zijn veel mensen die beweren dat de Indiase regering een anti-Sikh-agenda heeft en dat ze niets doet om de rechten van Sikh-minderheden te beschermen.

Hoewel Trudeau’s verklaring een stap in de goede richting is, zal het nog veel tijd en moeite kosten voordat er gerechtigheid wordt geschonken aan de familie van Parmar. Het is belangrijk dat de Canadese en Indiase regeringen samenwerken om ervoor te zorgen dat er een einde komt aan het geweld tegen religieuze minderheden in India.