Triodos Bank verdubbelt winst door hogere rente, net als grote banken

Triodos Bank, een van de grootste duurzame banken ter wereld, heeft haar winst in 2019 verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit is vooral te danken aan een hogere rente die de bank aan haar klanten biedt. Net als grote banken heeft Triodos Bank de rente verhoogd om meer winst te maken.

De verdubbeling van de winst is een grote prestatie voor Triodos Bank, omdat het een duurzame bank is die zich richt op maatschappelijk verantwoord ondernemen. De bank investeert alleen in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Door deze investeringen heeft Triodos Bank meer klanten aangetrokken die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Hoewel Triodos Bank de rente heeft verhoogd om meer winst te maken, blijft de rente lager dan die van grote banken. Dit betekent dat klanten van Triodos Bank nog steeds voordeliger uit zijn dan bij andere banken. Bovendien hebben klanten van Triodos Bank de zekerheid dat hun geld wordt geïnvesteerd in bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Triodos Bank heeft bewezen dat duurzaamheid en winst hand in hand kunnen gaan. Door de verdubbeling van de winst in 2019 heeft Triodos Bank aangetoond dat het mogelijk is om winst te maken terwijl je je blijft richten op maatschappelijk verantwoord ondernemen.