Treinverkeer rond Utrecht Centraal ontregeld door melding van persoon op het spoor

Treinverkeer rond Utrecht Centraal ontregeld door melding van persoon op het spoor

Het treinverkeer rond Utrecht Centraal is dinsdagmiddag ontregeld door een melding van een persoon op het spoor. De melding kwam rond 13.45 uur binnen bij de meldkamer van ProRail.

De treinen die van en naar Utrecht Centraal rijden, werden direct stilgelegd. Ook de treinen die via Utrecht Centraal rijden, werden gedwongen om te stoppen. Er werd direct een treinbegeleider gestuurd om de situatie te onderzoeken.

De politie is ook ter plaatse gegaan om de situatie te beoordelen. Na een grondig onderzoek bleek dat er geen persoon op het spoor aanwezig was. De treinen konden daarna weer verder rijden.

Het treinverkeer rond Utrecht Centraal is hierdoor voor een aantal uren ontregeld geweest. De verstoring heeft geleid tot vertragingen en drukte op het station. ProRail adviseert reizigers om rekening te houden met deze vertragingen en drukte.

Het is belangrijk dat mensen zich aan de regels houden als ze op of in de buurt van het spoor zijn. Het is namelijk erg gevaarlijk om op het spoor te lopen of te staan. Als er een melding van een persoon op het spoor binnenkomt, moet er direct actie worden ondernomen om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan.