Treinverkeer rond Schiphol vermindert door werkzaamheden in de komende periode.

De komende weken zal het treinverkeer rond Schiphol verminderen als gevolg van werkzaamheden. De werkzaamheden zijn nodig om de infrastructuur te verbeteren en de veiligheid en betrouwbaarheid van het treinverkeer te garanderen.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden tussen de stations Schiphol, Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer ArenA. Er zal een aantal dagen geen treinverkeer mogelijk zijn tussen deze stations. Ook zullen er op andere dagen vertragingen optreden.

De vermindering van het treinverkeer zal gevolgen hebben voor reizigers die van of naar Schiphol willen reizen. Reizigers wordt aangeraden om hun reis goed voor te bereiden en rekening te houden met eventuele vertragingen. Ook wordt er geadviseerd om andere vervoersmiddelen te gebruiken, zoals de bus of taxi, om op tijd op de bestemming aan te komen.

De werkzaamheden zullen naar verwachting eind oktober afgerond zijn. Het treinverkeer zal dan weer terugkeren naar de normale dienstregeling. Reizigers wordt aangeraden om de website van de Nederlandse Spoorwegen in de gaten te houden voor meer informatie over de werkzaamheden en de gevolgen ervan.