Toyota verkoopt recordaantal hybride auto’s: een op de drie auto’s is hybride

Toyota heeft een recordaantal hybride auto’s verkocht in 2019. Volgens de laatste cijfers is een op de drie auto’s die Toyota verkoopt een hybride. Dit is een grote stap voorwaarts in de strijd tegen klimaatverandering.

Hybride auto’s zijn een combinatie van een elektrische en een verbrandingsmotor. Ze bieden veel voordelen ten opzichte van conventionele auto’s. Ze zijn veel stiller, produceren minder schadelijke uitlaatgassen en verbruiken minder brandstof.

Toyota heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van hybride auto’s. Ze hebben hun bekende modellen zoals de Prius en de Camry voorzien van hybride motoren. Deze modellen zijn nu populairder dan ooit.

Toyota is niet de enige autofabrikant die hybride auto’s produceert. Er zijn veel andere bedrijven die hybride auto’s aanbieden, zoals Honda, Nissan en Ford. Maar Toyota blijft de marktleider in hybride auto’s, met een marktaandeel van meer dan 50%.

Hybride auto’s zijn nog steeds duurder dan conventionele auto’s, maar de prijs gaat steeds verder omlaag. De overheid biedt ook verschillende subsidies aan kopers van hybride auto’s om hen te helpen de aanschafprijs te verlagen.

Hybride auto’s zijn een belangrijke stap in de strijd tegen klimaatverandering. Ze helpen bij het verminderen van schadelijke uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Als we meer mensen kunnen overtuigen om hybride auto’s te kopen, kunnen we een groot verschil maken in onze strijd tegen klimaatverandering.