Tory Lanez veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het beschieten van Megan Thee Stallion

De Canadese rapper Tory Lanez is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het beschieten van de Amerikaanse rapper Megan Thee Stallion. De veroordeling volgt nadat Lanez in oktober 2020 schuldig had gepleit aan een aanklacht wegens wapenbezit.

Op 12 juli 2020 werd Megan Thee Stallion neergeschoten in de voet door Lanez. De rapper beweerde dat Lanez haar had beschoten na een ruzie in een auto. Lanez werd gearresteerd en aangeklaagd wegens wapenbezit.

De rechter veroordeelde Lanez tot tien jaar gevangenisstraf, waarvan zes jaar voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een boete betalen van $9.000, een voorwaardelijke straf uitzitten van vijf jaar en een programma volgen om geweld te voorkomen.

Megan Thee Stallion heeft na de veroordeling een verklaring uitgegeven waarin ze zegt dat ze blij is dat de rechter Lanez heeft veroordeeld. Ze zei ook dat ze hoopte dat de veroordeling een boodschap zou sturen dat geweld tegen vrouwen niet wordt getolereerd.

De veroordeling van Tory Lanez is een belangrijke stap in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Het is belangrijk dat mensen weten dat geweld tegen vrouwen niet wordt getolereerd en dat er consequenties zijn als je het toch doet.