Tjerk Westerterp, voormalig minister voor het CDA, overleden op 92-jarige leeftijd

Tjerk Westerterp, voormalig minister voor het CDA, is op 92-jarige leeftijd overleden. Westerterp was een prominente figuur in de Nederlandse politiek. Hij diende als minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid tijdens het kabinet-Van Agt I (1977-1981).

Tjerk Westerterp werd geboren in 1928 in de provincie Friesland. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en begon zijn carrière als advocaat. In 1965 werd hij lid van de Tweede Kamer voor het CDA. In de jaren daarna was hij betrokken bij verschillende politieke functies, waaronder minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid.

Tijdens zijn ministerschap richtte Westerterp een aantal belangrijke initiatieven op, waaronder de Wet Arbeidsongeschiktheid, die de uitkeringen voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering verhoogde. Ook was hij betrokken bij de invoering van de Wet op de Geneeskundige Verzorging, die de basis legde voor het huidige Nederlandse zorgstelsel.

Na zijn ministerschap bleef Westerterp actief in de politiek. Hij was lid van verschillende commissies en adviesraden en was betrokken bij tal van andere politieke projecten. Ook was hij betrokken bij het oprichten van het CDA-gedachtengoed.

Tjerk Westerterp wordt herdacht als een belangrijke figuur in de Nederlandse politiek. Zijn verdiensten voor het CDA en de Nederlandse samenleving zullen nooit worden vergeten.