Titelverdediger VS strandt al in achtste finale op WK: Zweden verslaat VS

Titelverdediger VS strandt al in achtste finale op WK: Zweden verslaat VS

Het WK voetbal voor vrouwen is dit jaar in Frankrijk gehouden. De titelverdediger, de Verenigde Staten, hadden hoge verwachtingen voor het toernooi, maar strandden al in de achtste finale op Zweden.

De wedstrijd begon goed voor de VS. De Amerikanen kregen al snel een penalty, die door Megan Rapinoe werd benut. Dit gaf de VS een voorsprong van 1-0. Maar de Zweden bleven aanvallen en kwamen al snel op gelijke hoogte. Na een goede actie van Kosovare Asllani scoorde Zweden de 1-2.

De VS bleven proberen om de wedstrijd te winnen, maar het lukte niet. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Zweden nog een keer, waardoor de eindstand op 2-3 kwam te staan.

Het was een zware nederlaag voor de VS. De titelverdediger had gehoopt om verder te komen in het toernooi, maar strandde al in de achtste finale. De Amerikaanse spelers waren erg teleurgesteld na de wedstrijd.

Het is jammer dat de VS er zo vroeg uit liggen, maar het toont wel aan dat er veel goede teams zijn op het WK voetbal voor vrouwen. Zweden heeft bewezen dat ze een sterke tegenstander zijn en dat ze zeker mee kunnen doen om de titel.