Timmermans vergelijkt Wilders met Dory uit Finding Nemo

Timmermans vergelijkt Wilders met Dory uit Finding Nemo

De Nederlandse politicus Timmermans heeft een vergelijking gemaakt tussen de Nederlandse politicus Geert Wilders en de karakter Dory uit de animatiefilm Finding Nemo. Timmermans verklaarde dat Wilders net als Dory een karakter is dat moeite heeft met het onthouden van informatie.

Timmermans maakte de vergelijking tijdens een debat in de Tweede Kamer. Hij zei dat Wilders net als Dory steeds dezelfde dingen herhaalt, maar dat hij niet in staat is om iets te onthouden. Volgens Timmermans is Wilders’ herhaling van zijn standpunten een teken van zwakheid.

De vergelijking heeft veel reacties opgeroepen, zowel positief als negatief. Sommige mensen vonden de vergelijking grappig en een goede manier om Wilders te kritieren. Anderen vonden de vergelijking beledigend en een teken van onprofessionaliteit.

Hoe dan ook, de vergelijking tussen Wilders en Dory heeft veel aandacht gekregen in de Nederlandse media. Het is duidelijk dat Timmermans’ vergelijking een grote impact heeft gehad op de manier waarop Wilders wordt gezien door veel Nederlanders. Het is te hopen dat deze vergelijking een positieve invloed heeft op de politieke discussies in Nederland.