Tientallen doden en gewonden door aardbeving in Nepal: Dodental stijgt na tragisch natuurgeweld

Afgelopen zaterdag heeft een aardbeving in Nepal voor een enorme tragedie gezorgd. De aardbeving had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en heeft een enorme ravage aangericht in het land. Het dodental stijgt naar meer dan duizend mensen en meer dan tweeduizend mensen zijn gewond geraakt.

De aardbeving heeft veel gebouwen en infrastructuur vernietigd. Er zijn meer dan duizend mensen om het leven gekomen en meer dan tweeduizend mensen zijn gewond geraakt. Er wordt gevreesd dat het dodental nog verder zal stijgen omdat veel gebouwen ingestort zijn en er nog steeds mensen worden vermist.

Er is veel schade aangericht in de hoofdstad Kathmandu en ook in andere delen van het land. Er zijn veel mensen die hun huizen en bezittingen hebben verloren. Er is een grote noodhulpoperatie gestart om de slachtoffers te helpen. Er is ook een internationale hulpoperatie gestart om de slachtoffers te helpen.

De regering van Nepal heeft aangekondigd dat er een nationale dag van rouw zal worden gehouden om de slachtoffers te herdenken. Er is ook een internationale campagne gestart om geld in te zamelen voor de slachtoffers.

Deze tragedie is een enorme schok voor het land en de wereldgemeenschap. Er wordt gevraagd aan de wereldgemeenschap om hulp te bieden aan de slachtoffers van deze ramp. We moeten allemaal samenwerken om de slachtoffers te helpen en hen te steunen in hun herstel.