Tiener die door Hamas wordt gegijzeld, krijgt dringend Nederlands paspoort

De Nederlandse regering heeft onlangs een dringend verzoek gekregen om een Nederlands paspoort te verstrekken aan een Palestijnse tiener die gegijzeld wordt door de Palestijnse terreurgroep Hamas. De 16-jarige Mohammed al-Najar uit de Gazastrook is al meer dan twee jaar gegijzeld door Hamas. Hij is een van de vele Palestijnse jongeren die worden gegijzeld door de terreurgroep.

De Nederlandse regering heeft het verzoek ontvangen van Mohammeds familie, die vreest dat hij anders niet in staat zal zijn om veilig naar Nederland te reizen. Zijn familie heeft de Nederlandse regering gevraagd om hem een Nederlands paspoort te verstrekken, zodat hij naar Nederland kan reizen.

Het verzoek is gestuurd naar de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, die heeft gezegd dat hij het verzoek zal beoordelen en dat hij er alles aan zal doen om Mohammed te helpen. Hij heeft ook gezegd dat hij contact heeft opgenomen met de Palestijnse Autoriteit en met Hamas om te proberen een oplossing te vinden voor de situatie van Mohammed.

Het is nog onduidelijk of de Nederlandse regering het verzoek zal honoreren, maar Mohammeds familie is hoopvol dat hij een Nederlands paspoort zal krijgen en dat hij zo veilig naar Nederland kan reizen. Ze hopen dat de Nederlandse regering hun verzoek zal honoreren en dat Mohammed snel uit de handen van Hamas kan worden bevrijd.