Tienduizenden mensen lopen mee in de mars tegen antisemitisme in Parijs

Afgelopen zaterdag hebben tienduizenden mensen in Parijs deelgenomen aan een mars tegen antisemitisme. De mars kwam voort uit de schokkende moord op een 85-jarige Joodse vrouw in Parijs. Deze moord is een van de vele incidenten van antisemitisme die de afgelopen jaren in Frankrijk hebben plaatsgevonden.

De mars begon bij het Place de la République en liep door de straten van Parijs naar de plek waar de moord plaatsvond. Deelnemers droegen borden met de tekst ‘Stop Antisemitisme’ en ‘Wees Solidair’. Er waren ook veel Joodse mensen aanwezig, waaronder rabbijnen en leden van de Joodse gemeenschap.

De Franse president Emmanuel Macron was ook aanwezig bij de mars en sprak over de noodzaak om antisemitisme te bestrijden. Hij zei dat Frankrijk niet toestaat dat Joden worden aangevallen of bedreigd. Hij benadrukte ook dat Frankrijk een verantwoordelijkheid heeft om ervoor te zorgen dat Joden veilig kunnen leven in het land.

De mars was een krachtig statement tegen antisemitisme en een demonstratie van solidariteit met de Joodse gemeenschap. Het toont aan dat er veel steun is voor de strijd tegen antisemitisme in Frankrijk. Het is belangrijk dat we blijven vechten tegen dit soort haat en onrechtvaardigheid, zodat iedereen veilig kan leven.