Tienduizenden lopen mee in Parijs voor de mars tegen antisemitisme

Tienduizenden mensen hebben zondag in Parijs deelgenomen aan een mars tegen antisemitisme. De mars, die werd georganiseerd door verschillende Franse organisaties, was een reactie op de toenemende antisemitische incidenten in Frankrijk.

De mars begon bij de Arc de Triomphe en liep naar de Place de la République. Deelnemers droegen borden met slogans zoals “Geen antisemitisme in Frankrijk” en “Geen haat, geen racisme”. Er waren ook veel mensen die een minuut stilte observeerden ter herdenking van de slachtoffers van antisemitisme.

De Franse president Emmanuel Macron was ook aanwezig bij de mars. Hij sprak over de noodzaak om te vechten tegen antisemitisme en riep op tot verdraagzaamheid en respect voor elkaar. Hij zei ook dat Frankrijk een land is dat mensen van alle achtergronden accepteert.

De mars was een grote stap vooruit in de strijd tegen antisemitisme in Frankrijk. Het toont aan dat er veel steun is voor het verzet tegen het toenemende antisemitisme in het land. Het is belangrijk dat we blijven vechten tegen haat en racisme, zodat iedereen in Frankrijk veilig kan leven.