Tienduizend egels geteld in twee dagen na eindspurt

Tienduizend egels geteld in twee dagen na eindspurt

Een geweldig resultaat voor de Nederlandse Egels Tellen-campagne: in twee dagen tijd hebben vrijwilligers maar liefst tienduizend egels geteld! Deze tellingsactie is een initiatief van de Stichting Egels Tellen, die zich inzet voor het behoud van de Europese egels.

De tellingsactie begon twee weken geleden, maar het aantal ingezamelde gegevens was nog steeds veel te laag. Daarom lanceerde de stichting een eindspurt, waarbij vrijwilligers opgeroepen werden om meer egels te tellen. En dat bleek een succes: in twee dagen tijd werden maar liefst tienduizend egels geteld!

De resultaten van de tellingsactie zullen gebruikt worden om meer inzicht te krijgen in de verspreiding van de Europese egel. Ook kunnen de resultaten gebruikt worden om te bepalen welke maatregelen er genomen moeten worden om de Europese egel te beschermen.

De Stichting Egels Tellen is erg blij met het resultaat van de tellingsactie en hoopt dat er ook in de toekomst meer mensen zullen meedoen aan dergelijke acties. Door meer egels te tellen kunnen we meer inzicht krijgen in de verspreiding van de Europese egel en zo bijdragen aan het behoud van deze prachtige diersoort.