Tien mensen omgekomen door noodweer in Australië tijdens Kerstmis

Tien mensen zijn omgekomen door noodweer tijdens Kerstmis in Australië. De overstromingen die het gevolg waren van het extreme weer, hebben veel schade aangericht in de staat New South Wales.

De ramp begon op kerstavond, toen een krachtige storm over het land trok. De regen die daarmee gepaard ging, was zo hevig dat het water in veel gebieden steeg tot boven de normale waterstand. In sommige gebieden steeg het water zelfs tot meer dan twee meter boven de normale waterstand.

De overstromingen hebben ervoor gezorgd dat veel wegen onbegaanbaar zijn geworden en dat veel huizen ondergelopen zijn. Er zijn ook veel bomen omvergewaaid en er is veel schade aangericht aan infrastructuur.

Tien mensen zijn omgekomen door de overstromingen. De meeste slachtoffers waren mensen die probeerden te ontsnappen aan het stijgende water. Er zijn ook mensen vermist, maar het aantal is nog niet bekend.

De Australische regering heeft hulp ingeroepen vanuit andere staten om de schade te herstellen en om de slachtoffers te helpen. Er wordt ook geld ingezameld voor de families van de slachtoffers.

Het noodweer is een tragedie voor de mensen die getroffen zijn door de overstromingen. Het is een herinnering aan de kracht van de natuur en aan de noodzaak om goed voorbereid te zijn op extreme weersomstandigheden.