Thomas Tuchel volgt het voorbeeld van Louis van Gaal en wisselt niet bij Bayern München: ‘Ik voelde het vandaag niet’

Thomas Tuchel heeft de vergelijking met Louis van Gaal bevestigd door zijn beslissing om niet te wisselen bij Bayern München. De Duitse coach gaf aan dat hij het gevoel had dat er geen noodzaak was om te wisselen.

Tuchel heeft een lange geschiedenis met Louis van Gaal, die hij als een mentor beschouwt. Van Gaal was de coach die Tuchel in 2014 naar Dortmund bracht en de twee hebben een goede relatie gehad sinds hun tijd samen bij Bayern.

De vergelijking met Van Gaal komt voort uit de manier waarop Tuchel zijn spelers benadert. Net als Van Gaal is hij een coach die zijn spelers vertrouwt om hun beste prestaties te leveren, zonder dat hij ze constant moet aansturen.

Tuchel heeft ook een goede reputatie als het gaat om het maken van tactische wissels. Hij heeft een aantal grote wissels gemaakt in zijn carrière, waaronder het invoeren van een vierde verdediger in de Champions League-finale van 2019.

Hoewel Tuchel niet wisselde bij Bayern, gaf hij aan dat hij het gevoel had dat er geen noodzaak was om te wisselen. Hij liet weten dat hij vertrouwen had in zijn spelers en dat hij geloofde dat ze de wedstrijd konden winnen met de spelers die er al op het veld stonden.

Tuchel’s beslissing om niet te wisselen bij Bayern is een duidelijk teken dat hij de lessen van Van Gaal heeft geleerd. Het is duidelijk dat hij zijn spelers vertrouwt om hun beste prestaties te leveren, net zoals Van Gaal altijd deed.