Thijs Römer veroordeeld tot 1 maand celstraf en werkstraf voor online seksueel misbruik van minderjarigen

Thijs Römer veroordeeld tot 1 maand celstraf en werkstraf voor online seksueel misbruik van minderjarigen

Thijs Römer, een voormalig Nederlandse televisiepresentator, is veroordeeld tot 1 maand celstraf en een werkstraf van 240 uur voor het online seksueel misbruik van minderjarigen. De rechtbank in Amsterdam oordeelde dat Römer schuldig was aan het versturen van seksueel expliciete berichten naar twee minderjarige meisjes.

De rechtbank achtte de straf passend gezien de ernst van de misdaad. Römer had zich schuldig gemaakt aan het versturen van seksueel expliciete berichten naar twee meisjes van 13 en 14 jaar oud. Hij had ook geprobeerd om de meisjes te ontmoeten.

Römer had eerder al een boete gekregen voor het sturen van seksueel expliciete berichten naar een meisje van 15 jaar oud. Hij had ook een boete gekregen voor het sturen van seksueel expliciete foto’s naar een meisje van 16 jaar oud.

De rechtbank benadrukte dat online seksueel misbruik van minderjarigen niet getolereerd wordt. De rechtbank zei dat Römer zijn verantwoordelijkheid moest nemen voor zijn daden en dat hij moest leren van zijn fouten.

Römer heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor zijn daden en heeft beloofd dat hij zich bewust is van de ernst van zijn misdaden. Hij heeft ook toegezegd dat hij zich zal houden aan alle voorschriften die de rechtbank hem heeft opgelegd.

Het vonnis tegen Thijs Römer is een duidelijk signaal dat online seksueel misbruik van minderjarigen niet getolereerd wordt. Het is belangrijk dat mensen die dergelijke misdaden plegen, vervolgd worden en dat er maatregelen worden genomen om herhaling te voorkomen.