Thierry Baudet, lijsttrekker van FVD, naar ziekenhuis na aanval met fles in café

Thierry Baudet, lijsttrekker van FVD, naar ziekenhuis na aanval met fles in café

Thierry Baudet, de lijsttrekker van Forum voor Democratie (FVD), is afgelopen weekend naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in een café in Amsterdam was aangevallen met een fles.

Volgens de politicus was hij in het café met een groep vrienden toen hij plotseling werd aangevallen door een onbekende man. De man had een fles gegooid die Baudet in zijn gezicht raakte. Baudet raakte gewond en moest naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

De politicus heeft aangifte gedaan bij de politie en de politie is op zoek naar de dader. Baudet heeft ook een verklaring afgegeven waarin hij zegt dat hij de aanval niet politiek gemotiveerd vindt, maar dat hij het gewoon als een gewelddadig incident beschouwt.

Het incident heeft veel reacties opgeroepen van politici uit alle partijen. Ze hebben allemaal hun steun betuigd aan Baudet en veroordeelden de aanval. Ook premier Mark Rutte heeft zijn steun betuigd aan Baudet en de FVD.

Het incident is een schok voor veel Nederlanders, omdat het laat zien dat gewelddadige incidenten ook plaats kunnen vinden in Nederland. Het is belangrijk dat we ons als samenleving verenigen tegen geweld en dat we elkaar respecteren, ongeacht politieke overtuiging.