Tesla roept meer dan twee miljoen auto’s terug vanwege onveilige rijhulpfuncties

Tesla heeft aangekondigd dat het meer dan twee miljoen auto’s terugroept vanwege onveilige rijhulpfuncties. Deze terugroepactie omvat alle Tesla-modellen die zijn uitgerust met de Autopilot- en Full Self-Driving-systemen.

Tesla heeft de terugroepactie uitgevoerd vanwege een veiligheidsprobleem met de rijhulpfuncties. Het bedrijf heeft bevestigd dat er een probleem is met de camera’s die worden gebruikt voor de rijhulpfuncties. Het bedrijf heeft ook gezegd dat de camera’s niet goed werken bij extreme temperaturen.

Het bedrijf heeft ook gezegd dat de camera’s niet goed werken bij extreme temperaturen. Als gevolg hiervan kunnen de rijhulpfuncties niet goed werken, waardoor het risico op ongelukken toeneemt. Om dit probleem op te lossen, heeft Tesla een software-update uitgebracht die het probleem moet verhelpen.

Tesla heeft ook aangekondigd dat het alle klanten die een auto hebben die is uitgerust met Autopilot of Full Self-Driving, zal vragen om hun auto naar een Tesla-servicecentrum te brengen om de software-update te installeren. Tesla zal de kosten voor deze service vergoeden.

Hoewel de terugroepactie een veiligheidsprobleem met de rijhulpfuncties aanpakt, is het belangrijk om te weten dat Tesla-auto’s nog steeds niet volledig autonoom zijn. Het bedrijf raadt aan dat bestuurders altijd alert blijven en hun handen aan het stuur houden als ze de Autopilot- of Full Self-Driving-systemen gebruiken.

Tesla’s terugroepactie is een goede stap om ervoor te zorgen dat hun auto’s veilig zijn voor hun klanten. Het bedrijf raadt aan dat alle klanten die een auto hebben die is uitgerust met Autopilot of Full Self-Driving, hun auto naar een Tesla-servicecentrum brengen om de software-update te installeren.