Ten minste veertig doden bij luchtaanval op markt in Soedanese hoofdstad Khartoum

Afgelopen donderdag heeft een luchtaanval plaatsgevonden op een markt in de Soedanese hoofdstad Khartoum. Volgens de Soedanese autoriteiten zijn er minstens veertig doden gevallen als gevolg van de aanval.

De aanval vond plaats in een buitenwijk van Khartoum, waar veel mensen samenkwamen om te winkelen en handel te drijven. De luchtaanval werd uitgevoerd door een onbekende partij, maar het is waarschijnlijk dat het de regering was die verantwoordelijk is voor de aanval.

De Soedanese regering heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat de aanval was gericht tegen een groep rebellen die zich in de buurt bevond. De regering heeft ook toegegeven dat er burgerslachtoffers zijn gevallen, maar heeft gezegd dat de aanval nodig was om de rebellen te bestrijden.

De Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de aanval en hebben de Soedanese regering opgeroepen om de verantwoordelijken hiervoor te vervolgen. Ook hebben ze gevraagd om de families van de slachtoffers te helpen met het verwerken van hun verlies.

Deze aanval is niet de eerste in Soedan. Er zijn meerdere incidenten geweest waarbij burgerslachtoffers zijn gevallen als gevolg van luchtaanvallen. Het is belangrijk dat de Soedanese regering verantwoordelijkheid neemt voor deze aanvallen en dat er wordt gezorgd voor de families van de slachtoffers.