tegen te gaanTrump gaat naar Hoogste Gerechtshof New York om spreekverbod in fraudezaak tegen te gaan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een beroep gedaan op de Hoogste Rechtbank van New York om een spreekverbod tegen te gaan dat tegen hem is uitgevaardigd in een fraudezaak. Trump heeft een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank om het verbod op te heffen dat hem verbiedt om zich openlijk uit te spreken over de zaak.

De zaak betreft een klacht van twee voormalige medewerkers van Trump die beweren dat ze zijn ontslagen omdat ze weigerden om mee te werken aan een plan om de verkiezingsuitslag van 2016 te manipuleren. Trump heeft altijd ontkend dat hij iets met de zaak te maken heeft.

Het spreekverbod werd afgekondigd door de rechter die de zaak behandelt, en het verbiedt Trump om openlijk commentaar te geven over de zaak. Trump heeft nu een verzoekschrift ingediend bij de Hoogste Rechtbank van New York om het verbod op te heffen.

Het verzoekschrift stelt dat het verbod in strijd is met de vrijheid van meningsuiting zoals die is vastgelegd in de Amerikaanse Grondwet. Het verzoek stelt ook dat het verbod onredelijk is omdat het Trump niet toestaat om zijn standpunt openlijk te verdedigen.

Het is nog onduidelijk of de Hoogste Rechtbank van New York Trump’s verzoek zal honoreren. Als het verzoek wordt afgewezen, kan Trump beroep aantekenen bij het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.