te zijnCanadese Voorzitter van het Lagerhuis treedt af na uitnodiging van ‘held’ die SS-lid bleek te zijn

De Canadese voorzitter van het Lagerhuis, Geoff Regan, heeft aangekondigd dat hij zijn functie zal neerleggen nadat hij een uitnodiging had ontvangen van een voormalig SS-lid. Regan had de uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een evenement in Berlijn, waar hij de voormalige SS-officier zou ontmoeten.

Regan heeft verklaard dat hij de uitnodiging heeft afgewezen omdat hij niet wilde dat zijn aanwezigheid bij het evenement zou worden gezien als een steunbetuiging aan de voormalige SS-officier. Hij heeft ook verklaard dat hij niet wil dat zijn naam wordt gebruikt om de voormalige SS-officier te eren.

Regan’s beslissing komt na een storm van kritiek vanuit Canada en andere landen. De Canadese premier Justin Trudeau heeft Regan’s beslissing geprezen en verklaard dat hij de juiste beslissing heeft genomen. Trudeau heeft ook verklaard dat Canada geen ruimte biedt voor racisme, antisemitisme of andere vormen van discriminatie.

Regan’s beslissing om af te treden is een duidelijk signaal dat Canada niet tolereert dat mensen die betrokken waren bij de Holocaust worden geëerd. Het is ook een duidelijk signaal dat Canada niet tolereert dat mensen die betrokken waren bij de Holocaust worden geëerd.