Tata Steel vraagt overheid om bijdrage voor miljardeninvestering in verduurzaming

Tata Steel heeft de Nederlandse overheid gevraagd om een financiële bijdrage voor een miljardeninvestering in verduurzaming van de productie van staal. Deze investering is onderdeel van een groter plan om de productie van staal in Nederland duurzamer te maken.

Tata Steel is van plan om de komende jaren miljarden te investeren in verduurzaming van de productie van staal in Nederland. Het bedrijf wil hiermee de CO2-uitstoot verminderen en de energie-efficiëntie verhogen. Deze investeringen zullen leiden tot een vermindering van de milieubelasting en een verhoging van de energie-efficiëntie.

De Nederlandse overheid heeft aangegeven dat ze bereid is om een financiële bijdrage te leveren aan deze investering. De overheid wil hiermee de klimaatdoelstellingen voor 2030 halen. De bijdrage zal bestaan uit subsidie en belastingvoordelen.

Tata Steel heeft aangegeven dat de investeringen ook leiden tot meer banen in de staalindustrie. Het bedrijf verwacht dat er meer dan duizend banen zullen worden gecreëerd door de investeringen.

De investeringen zullen ook leiden tot een verbetering van de kwaliteit van het staal dat wordt geproduceerd. Het bedrijf hoopt dat dit leidt tot meer concurrentiekracht op de internationale markt.

Tata Steel is van plan om de investeringen zo snel mogelijk te starten. Het bedrijf hoopt dat de Nederlandse overheid snel een besluit neemt over de financiële bijdrage. Als alles volgens plan verloopt, zal de investering in 2025 voltooid zijn.