Tarling (19) wint Europese titel tijdrijden, verslaat Van Aert

Afgelopen weekend was er een grote triomf voor de 19-jarige Britse wielrenner, Tom Pidcock, die de Europese titel tijdrijden won. Hij versloeg de Belgische kampioen Wout van Aert met een verschil van slechts 0,3 seconden.

Pidcock, die voor het eerst deelnam aan de Europese kampioenschappen, was als eerste gestart en reed een tijd van 44 minuten en 46 seconden. Van Aert, die als tweede startte, kwam 0,3 seconden tekort om Pidcock te verslaan.

De Britse wielrenner was verheugd met zijn overwinning en zei: “Ik ben zo blij dat ik deze titel heb gewonnen. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou bereiken. Ik ben zo dankbaar voor alle steun die ik heb gekregen van mijn team, familie en vrienden.”

Pidcock is de jongste winnaar ooit van het Europese kampioenschap tijdrijden. Hij is ook de eerste Britse winnaar sinds Chris Boardman in 1994.

De 19-jarige wielrenner heeft al een aantal prestaties op zijn naam staan, waaronder het winnen van de junior wereldkampioenschappen in 2018 en 2019. Hij is ook de huidige kampioen van Groot-Brittanniƫ in het tijdrijden.

Pidcock is een veelbelovende wielrenner en zijn overwinning laat zien dat hij een grote toekomst heeft in de sport. Hij heeft laten zien dat hij kan concurreren met de beste rijders ter wereld en dat hij een kampioen is.