Tadic baalt van gemiste kansen na CL-uitschakeling: 'Dit is heel pijnlijk'

Tadic baalt van gemiste kansen na CL-uitschakeling: ‘Dit is heel pijnlijk’

Dusan Tadic baalt na de 0-3-nederlaag tegen Liverpool van de uitschakeling van Ajax in de Champions League. De aanvoerder van de Amsterdammers zag dat zijn ploeg in de eerste helft veel kansen creëerde.

“Dit is heel pijnlijk”, reageerde Tadic na afloop van de forse nederlaag bij RTL. “In de eerste helft speelden we prima, we hadden twee goede kansen via Steven Berghuis. Ik had ook een grote kans. Als we een doelpunt maken, wordt het een compleet andere wedstrijd.”

Mohamed Salah zette Liverpool vlak voor rust op voorsprong door een voorzet van Jordan Henderson knap af te ronden. In de tweede helft zorgden Darwin Núñez en Harvey Elliot voor de eindstand van 0-3.

“Het was een zware wedstrijd, want Liverpool is gewoon een sterke ploeg”, vervolgde Tadic. “Na de 0-1 gaven we te veel ruimte weg. In de eerste helft waren we goed. Maar als je de hele wedstrijd bekijkt, was Liverpool inderdaad beter.”

Ajax verloor tot dusver vier van de vijf duels in de Champions League. De ploeg incasseerde twee nederlagen tegen zowel Napoli (1-6 en 4-2) als Liverpool (2-1 en 0-3). Ajax moet volgende week tegen Rangers FC de derde plek in de poule veiligstellen om zo door te stromen naar de tussenronde in de Europa League.