Taakstraf van 120 uur geëist tegen zoon Glennis Grace voor aandeel in gevecht

Taakstraf van 120 uur geëist tegen zoon Glennis Grace voor aandeel in gevecht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een taakstraf van 120 uur tegen de 16-jarige zoon van Glennis Grace geëist, waarvan 40 uur voorwaardelijk. De jongen stond vandaag voor de kinderrechter vanwege de vechtpartij in een supermarkt waar hij in februari bij betrokken was.

Door onze entertainmentredactie

Het OM wil daarnaast een contact- en locatieverbod voor Grace’ zoon. Hij mag dan geen contact meer opnemen met de mishandelde supermarktmedewerkers en niet in de winkel komen. Ook heeft het OM een leerstraf van 35 uur in de vorm van een training agressiecontrole geëist.

Tegen zijn vijftienjarige vriend is een taakstraf van vijftig uur geëist. Zijn rol in het openlijk geweld is volgens het OM kleiner.

De twee verdachten uit Amsterdam waren op 12 februari bij de start van het incident betrokken en moesten zich daarvoor achter gesloten deuren bij de kinderrechter verantwoorden.

De zoon van Glennis Grace ging die zaterdagavond rond 19.20 uur boodschappen doen voor zijn moeder. In de supermarkt rookte hij een elektronische sigaret. Toen hij daar door het personeel op werd aangesproken en naar buiten werd geleid, verzette hij zich. Meermaals liep hij de winkel weer in en hij gooide met winkelmandjes, blijkt uit bewakingsbeelden. Op het moment dat hij richting uitgang werd geduwd, raakte hij uit balans en kwam ten val, waarbij hij een schaafwond opliep. Daarna sloeg hij tweemaal een medewerker.

‘Je weet niet wie ik ben’

In de strafzaak van zijn moeder kwam al naar voren dat de zoon van de zangeres die avond zou hebben geroepen: “Je weet niet wie ik ben, je weet niet met wie je te maken hebt.” Ook dreigde hij: “Ik kom met meer mensen terug. Jullie krijgen allemaal twee kogels door je kop.”

Grace is na het eerste incident verhaal gaan halen bij de supermarkt. Drie supermarktmedewerkers zijn daarbij geslagen en getrapt, ook door de minderjarigen. Tegen de zangeres werd woensdag een taakstraf van 200 uur en één maand voorwaardelijke celstraf geëist. Tegen de medeverdachten werden toen taakstraffen van 150 tot 200 uur geëist.

In de zaak van de volwassen verdachten doet de rechtbank uitspraak op 9 november, de minderjarigen horen het vonnis op 10 november.


Lees meer over:

AchterklapGlennis Grace