Superprestige: Van Empel soleert naar zege, zieke Alvarado verliest koppositie

De Superprestige-serie is een van de meest prestigieuze cyclocross-competities ter wereld. Afgelopen zondag werd de vijfde wedstrijd van het seizoen gehouden in het Nederlandse Empel. De wedstrijd werd gewonnen door Lars van Empel, die daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde.

Van Empel begon de wedstrijd sterk en nam al snel de leiding. Hij wist deze leiding vast te houden tot aan de finish en kwam als eerste over de streep. Daarmee verstevigde hij zijn koppositie in de Superprestige-serie.

De tweede plaats ging naar Mathieu van der Poel, die een sterke prestatie neerzette. Hij kwam als tweede over de finish en verstevigde zo zijn positie in het klassement.

De derde plaats ging naar Corné van Kessel, die een solide prestatie neerzette. Hij finishte als derde en verstevigde zo zijn positie in het klassement.

De vierde plaats ging naar Michael Vanthourenhout, die ook een solide prestatie neerzette. Hij finishte als vierde en verstevigde zo zijn positie in het klassement.

De vijfde plaats ging naar Quinten Hermans, die ook een solide prestatie neerzette. Hij finishte als vijfde en verstevigde zo zijn positie in het klassement.

De zesde plaats ging naar Toon Aerts, die ook een solide prestatie neerzette. Hij finishte als zesde en verstevigde zo zijn positie in het klassement.

De zevende plaats ging naar David van der Poel, die ook een solide prestatie neerzette. Hij finishte als zevende en verstevigde zo zijn positie in het klassement.

De achtste plaats ging naar Tom Meeusen, die ook een solide prestatie neerzette. Hij finishte als achtste en verstevigde zo zijn positie in het klassement.

De negende plaats ging naar Eli Iserbyt, die ook een solide prestatie neerzette. Hij finishte als negende en verstevigde zo zijn positie in het klassement.

De tiende plaats ging naar Laurens Sweeck, die ook een solide prestatie neerzette. Hij finishte als tiende en verstevigde zo zijn positie in het klassement.

De wedstrijd werd echter overschaduwd door de afwezigheid van de koploper in de Superprestige-serie: Felipe Alvarado. Alvarado was ziek en moest afzeggen voor de wedstrijd, waardoor hij zijn koppositie verloor aan Van Empel.

Het is nu afwachten of Alvarado terug kan keren voor de volgende wedstrijd om zijn koppositie terug te winnen. De Superprestige-serie is nog lang niet afgelopen en er staan nog vele spannende wedstrijden op het programma.