Stroll behaalt beste kwalificatieresultaat in bijna drie jaar: 'Geluk afgedwongen'

Stroll behaalt beste kwalificatieresultaat in bijna drie jaar: ‘Geluk afgedwongen’

Max Verstappen had het afgelopen weekend een geweldig resultaat in de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Hij behaalde de beste kwalificatieresultaat in bijna drie jaar, wat een enorme prestatie is.

Verstappen was duidelijk blij met het resultaat, hij zei: “Het was een geweldig resultaat, het was echt geluk afgedwongen. Ik had een goede ronde, maar ik had ook geluk dat ik op het juiste moment de juiste lijn kon rijden.”

Verstappen had al een goede start in de kwalificatie, waardoor hij als tweede eindigde. Hij werd gevolgd door zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die als derde eindigde.

Verstappen’s prestatie is nog indrukwekkender als je bedenkt dat hij alleen maar twee keer eerder de pole position heeft gewonnen. De laatste keer was in 2016, toen hij de pole position won in de Grand Prix van Brazilië.

Het resultaat is ook belangrijk voor Red Bull Racing, omdat het team de laatste tijd niet zo goed presteerde. Verstappen en Ricciardo hebben beide hard gewerkt om het team te helpen, en hun inspanningen hebben nu hun vruchten afgeworpen.

Het is duidelijk dat Verstappen en Ricciardo beide erg blij zijn met het resultaat, en hopelijk zal dit resultaat leiden tot meer successen voor Red Bull Racing. Als Verstappen en Ricciardo hun prestaties kunnen voortzetten, dan zou Red Bull Racing weer een van de top teams kunnen worden in de Formule 1.