Strien (PVV) stopt als verkenner na onrust over verleden van Gom

Strien (PVV) stopt als verkenner na onrust over verleden van Gom

De Nederlandse politiek is in opschudding geraakt na de onthulling dat PVV-Kamerlid Arnoud van Strien een verkenner was voor een partij die wordt geleid door de extreem-rechtse activist Gom. Van Strien heeft aangekondigd dat hij zijn functie als verkenner zal beƫindigen, nadat er steeds meer kritiek kwam op zijn verleden.

Gom is een bekende figuur in de extreem-rechtse scene in Nederland. Hij staat bekend om zijn antizionistische uitspraken en zijn steun voor extreem-rechtse partijen. Ook heeft hij meerdere keren deelgenomen aan demonstraties waar het geweld niet werd afgeweerd.

Van Strien heeft aangegeven dat hij niet op de hoogte was van Goms verleden toen hij verkenner werd voor de partij. Hij heeft verklaard dat hij zich niet kan verenigen met Goms uitlatingen en dat hij zijn functie als verkenner per direct zal beƫindigen.

De PVV heeft aangegeven dat Van Strien geen lid meer is van de partij en dat hij geen enkele verantwoordelijkheid draagt voor de acties van Gom. De partij heeft ook verklaard dat ze afstand neemt van Goms uitlatingen en dat ze geen banden meer hebben met hem of zijn partij.

Hoewel Van Strien heeft aangegeven dat hij niet op de hoogte was van Goms verleden, is er veel kritiek op zijn beslissing om verkenner te worden voor een partij die door Gom wordt geleid. Veel mensen vragen zich af hoe hij zo’n beslissing kon nemen zonder eerst meer informatie te verzamelen over de achtergrond van de partij.

Het incident heeft een grote impact gehad op de Nederlandse politiek en het is duidelijk dat er meer aandacht moet worden besteed aan de achtergrond van politieke partijen voordat er verkenners worden aangesteld. Het is belangrijk dat er meer controle is op de politieke partijen die in Nederland actief zijn, om ervoor te zorgen dat er geen banden bestaan met extremistische groeperingen.