Storm en Onweer Veroorzaken Code Geel in Kustprovincies, Windstoten Verwacht in Avond

Storm en Onweer Veroorzaken Code Geel in Kustprovincies, Windstoten Verwacht in Avond

Stormen en onweer zorgen voor code geel in de kustprovincies. De KNMI heeft code geel afgekondigd voor de kustprovincies vanwege hevige stormen en onweer. De windstoten die verwacht worden in de avond kunnen oplopen tot 80 km/uur.

De kustprovincies worden gewaarschuwd voor de hevige windstoten die verwacht worden in de avond. De KNMI waarschuwt voor het gevaar dat de windstoten kunnen veroorzaken. Er kan schade aan gebouwen, bomen en andere objecten ontstaan. Ook kunnen er stroomuitval en overstromingen optreden.

Om te voorkomen dat er schade ontstaat, is het belangrijk om voorbereidingen te treffen. Zorg ervoor dat je ramen en deuren goed afgesloten zijn, zodat er geen schade kan ontstaan door de windstoten. Zet ook tuinmeubilair en andere losse objecten binnen of zet ze vast.

Het is ook belangrijk om je te houden aan de regels van de KNMI. Blijf binnen als het onweert en ga niet naar buiten tijdens hevige stormen. Als je toch naar buiten moet, houd dan rekening met de weersomstandigheden en draag stevige kleding.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de weersomstandigheden in de kustprovincies. Blijf op de hoogte van de meest recente waarschuwingen van de KNMI en volg hun adviezen op. Zo kun je je voorbereiden op het slechtste en voorkom je schade aan je eigendommen.