Storing in beveiligingssysteem veroorzaakt treinproblemen rond Rotterdam

De afgelopen dagen hebben treinreizigers rond Rotterdam te maken gehad met ernstige vertragingen en problemen. De oorzaak hiervan is een storing in het beveiligingssysteem van de Nederlandse Spoorwegen (NS).

De storing werd voor het eerst gemeld op maandag, waarna de NS direct actie ondernam om het probleem te verhelpen. Helaas duurde het herstel langer dan verwacht, waardoor er gedurende de week grote vertragingen ontstonden.

De storing had grote gevolgen voor het treinverkeer rond Rotterdam. Er ontstonden grote files, waardoor treinen vaak stilstonden. Ook werden er veel treinen afgeschaft of omgeleid. Deze problemen zorgden ervoor dat veel reizigers urenlang in de trein zaten, of zelfs hun reis moesten afbreken.

De NS heeft laten weten dat de storing veroorzaakt werd door een defect in het beveiligingssysteem. Het systeem is ontworpen om te voorkomen dat treinen elkaar kruisen of botsen. Door de storing kon dit systeem niet goed functioneren, waardoor er grote problemen ontstonden.

Gelukkig is de storing inmiddels verholpen en is het treinverkeer weer terug naar normaal. De NS heeft aangegeven dat ze alles in het werk stellen om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Ze zullen het beveiligingssysteem regelmatig controleren en onderhouden om ervoor te zorgen dat storingen zo snel mogelijk worden opgelost.