Steve Harwell, zanger van Smash Mouth, overleden op 56-jarige leeftijd

Op 30 juli 2020 is Steve Harwell, de zanger van de Amerikaanse rockband Smash Mouth, op 56-jarige leeftijd overleden. Harwell was de frontman van de band sinds 1997 en was verantwoordelijk voor de hits ‘All Star’ en ‘Walkin’ on the Sun’.

Smash Mouth werd in 1994 opgericht in San Jose, Californië. De band was een van de meest succesvolle rockbands van de jaren 90 en heeft meerdere gouden en platina albums verkocht. Hun muziek werd gebruikt in veel films, waaronder Shrek en Rat Race.

Harwell was een gepassioneerde zanger die bekend stond om zijn energieke optredens. Hij was ook een actief lid van de gemeenschap in San Jose en was betrokken bij verschillende liefdadigheidsorganisaties.

Op sociale media hebben veel mensen hun verdriet uitgesproken over het verlies van Harwell. Zijn bandgenoten hebben ook een verklaring uitgegeven waarin ze hun verdriet uiten over het verlies van hun bandgenoot.

Harwell’s familie heeft aangegeven dat er geen openbare ceremonie zal plaatsvinden. In plaats daarvan hebben ze gevraagd om donaties te doen aan liefdadigheidsinstellingen die Harwell dierbaar waren.

Het verlies van Steve Harwell is een grote schok voor zijn familie, vrienden en fans over de hele wereld. Zijn muziek zal altijd herinnerd worden als een van de meest iconische rockbands uit de jaren 90.