Stephan van Baarle nieuwe fractievoorzitter DENK, ambieert ook lijsttrekkerschap

Stephan van Baarle is de nieuwe fractievoorzitter van DENK. Hij is afgelopen maand gekozen als opvolger van Tunahan Kuzu. Van Baarle heeft aangegeven dat hij ook ambieert om lijsttrekker te worden voor de komende verkiezingen.

Van Baarle is een ervaren politicus. Hij heeft al eerder voor verschillende partijen in de Tweede Kamer gezeten. Zo was hij onder andere fractievoorzitter van de SP en lid van de PvdA. Ook heeft hij als staatssecretaris gewerkt voor verschillende ministeries.

Van Baarle heeft aangegeven dat hij de komende verkiezingen wil gebruiken om DENK verder te laten groeien. Hij is van mening dat DENK een belangrijke stem moet zijn in de politiek en dat er meer diversiteit moet zijn in de Tweede Kamer.

Van Baarle heeft aangegeven dat hij een aantal hervormingen wil doorvoeren binnen DENK. Zo wil hij dat er meer focus komt op het versterken van de interne organisatie, dat er meer aandacht komt voor jongeren en dat er meer samenwerking komt met andere partijen.

Het is nog onduidelijk of Van Baarle ook daadwerkelijk lijsttrekker wordt voor de komende verkiezingen. Het is echter duidelijk dat hij ambitieus is en dat hij veel ervaring heeft met politiek. Het zal interessant zijn om te zien of hij ook daadwerkelijk lijsttrekker wordt en wat hij met DENK gaat doen.