Statiegeldvergoeding voor innemen blikjes te laag volgens supermarkten

De supermarkten in Nederland zijn het erover eens dat de statiegeldvergoeding voor het innemen van blikjes veel te laag is. Dit komt omdat de kosten voor het innemen van blikjes veel hoger zijn dan de vergoeding die de supermarkten hiervoor ontvangen. De supermarkten stellen voor om de statiegeldvergoeding te verhogen, zodat de kosten voor het innemen van blikjes gedekt worden.

De statiegeldvergoeding voor blikjes is sinds 2002 niet meer verhoogd. De kosten voor het innemen van blikjes zijn echter wel gestegen, waardoor de supermarkten hiermee verlies lijden. Volgens de supermarkten is het daarom noodzakelijk om de statiegeldvergoeding te verhogen.

De supermarkten stellen voor om de statiegeldvergoeding te verhogen naar € 0,25 per blikje. Dit zou ervoor zorgen dat de kosten voor het innemen van blikjes gedekt worden en dat de supermarkten geen verlies meer lijden.

De overheid is echter nog niet akkoord gegaan met het voorstel van de supermarkten. De overheid stelt dat een verhoging van de statiegeldvergoeding leidt tot hogere prijzen voor consumenten. Daarom is er nog geen besluit genomen over de verhoging van de statiegeldvergoeding.

Hoewel de overheid nog geen besluit heeft genomen over de verhoging van de statiegeldvergoeding, is het duidelijk dat de supermarkten hiermee een probleem hebben. Als de statiegeldvergoeding niet wordt verhoogd, zullen de supermarkten verlies lijden op het innemen van blikjes. Daarom is het belangrijk dat er snel een oplossing komt voor dit probleem.