Stapanaert is een verlaten stad na de vlucht van de inwoners uit Nagorno-Karabach

Stapanaert is een verlaten stad na de vlucht van de inwoners uit Nagorno-Karabach

Stapanert is een verlaten stad in Nagorno-Karabach, die al meer dan 25 jaar leegstaat. De stad werd in 1992 verlaten door de inwoners nadat er een oorlog was uitgebroken tussen Armenië en Azerbeidzjan. De oorlog duurde vier jaar en resulteerde in de vlucht van de inwoners van Stapanert.

De stad is gelegen in het bergachtige gebied dat bekend staat als Nagorno-Karabach. Het is een gebied dat wordt betwist door Armenië en Azerbeidzjan. De stad is gelegen in het noordwesten van Armenië, maar het is een gebied dat wordt bestuurd door de separatistische regering van Nagorno-Karabach.

De stad was vroeger een drukke stad met veel winkels, restaurants en cafés. Er waren ook veel scholen en culturele instellingen. Maar na de oorlog werd de stad verlaten en is het nu een spookstad. Er zijn geen inwoners meer en de gebouwen zijn vervallen.

Hoewel de stad nu verlaten is, is het nog steeds een belangrijk symbool van de oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan. Het is een herinnering aan de duizenden mensen die hun leven verloren tijdens de oorlog. Het is ook een herinnering aan de vele families die hun huizen moesten verlaten om te vluchten voor de oorlog.

Hoewel Stapanert nu verlaten is, is het nog steeds een belangrijk symbool van de oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan. Het is een herinnering aan de duizenden mensen die hun leven verloren tijdens de oorlog. Het is ook een herinnering aan de vele families die hun huizen moesten verlaten om te vluchten voor de oorlog.