Sparta wint eenvoudig van promovendus PEC bij Heerenveen

Afgelopen zaterdag heeft Sparta een eenvoudige overwinning behaald op promovendus PEC bij Heerenveen. Sparta was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en won uiteindelijk met 3-1.

Het was een wedstrijd waarin Sparta vanaf het begin de controle had. De ploeg uit Rotterdam begon sterk en creëerde al vroeg in de wedstrijd kansen. Na een kwartier spelen kwam Sparta op voorsprong door een doelpunt van Ryan Koolwijk. PEC kon niet veel terugdoen en Sparta ging verder met het creëren van kansen. Na rust kwam PEC beter in de wedstrijd, maar Sparta bleef de bovenliggende partij. Na een uur spelen scoorde Sparta opnieuw door een doelpunt van Bart Vriends.

PEC gaf niet op en kreeg een penalty na een overtreding van Sparta-verdediger Bart Vriends. De penalty werd benut door PEC-spits Jeroen Veldmate, waardoor de stand op 2-1 kwam. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Sparta opnieuw door een doelpunt van Ryan Koolwijk, waardoor de eindstand 3-1 werd.

Sparta heeft dus een eenvoudige overwinning behaald op promovendus PEC bij Heerenveen. De ploeg uit Rotterdam was duidelijk de bovenliggende partij en heeft verdiend gewonnen. Deze overwinning geeft Sparta vertrouwen voor de rest van het seizoen.