Spanje’s bondscoach verrast met selectie van 15 wereldkampioenen, Hermoso ontbreekt

De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft de selectie voor de komende Europese kampioenschappen bekendgemaakt en daarmee een grote verrassing geschapen. Van de 24 geselecteerde spelers zijn er maar liefst 15 wereldkampioenen. De selectie bevat een aantal grote namen uit de Spaanse voetbalwereld, waaronder Sergio Ramos, Jordi Alba, Koke en Sergio Busquets.

Een opvallende afwezige is de centrale verdediger Diego Hermoso. Hermoso is een van de beste verdedigers in Spanje en heeft een goede reputatie bij zijn club Atletico Madrid. Hoewel hij een belangrijke speler is, heeft Luis Enrique besloten om hem niet mee te nemen naar de Europese kampioenschappen.

De selectie van Luis Enrique bevat ook enkele jongere spelers, waaronder Fabian Ruiz, Dani Olmo en Ansu Fati. Deze spelers hebben al bewezen dat ze klaar zijn voor het hoogste niveau en zullen de komende maanden een belangrijke rol spelen bij het Spaanse team.

Met deze selectie laat Luis Enrique zien dat hij bereid is om risico’s te nemen en nieuwe spelers te geven. Hoewel Hermoso ontbreekt, is de selectie van Luis Enrique sterk genoeg om Spanje naar de Europese titel te leiden.