SpaceX van Elon Musk aangeklaagd wegens discriminatie bij sollicitaties

SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, is aangeklaagd door de Amerikaanse regering wegens discriminatie bij het aannemen van personeel. De aanklacht werd ingediend door de Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) en beweert dat SpaceX discrimineerde tegen vrouwen en mensen van kleur bij het aannemen van personeel.

Volgens de aanklacht heeft SpaceX meer dan 100 vacatures gepost waarvoor alleen mannen in aanmerking kwamen. De aanklacht beweert ook dat SpaceX vrouwen en mensen van kleur die solliciteerden naar deze vacatures niet evenredig heeft behandeld.

De EEOC beweert dat SpaceX deze discriminatiepraktijken al jarenlang uitvoert en dat het bedrijf deze praktijken niet heeft veranderd, ondanks herhaalde verzoeken van de EEOC.

SpaceX heeft de aanklacht bestreden en beweert dat het bedrijf geen discriminatie tolereert. Het bedrijf zegt ook dat het een diversiteitsprogramma heeft dat gericht is op het verhogen van de diversiteit in het bedrijf.

Hoewel de uitspraak nog moet worden gedaan, is dit een belangrijke zaak voor de rechten van vrouwen en mensen van kleur in de Verenigde Staten. Als SpaceX schuldig wordt bevonden, kan dit een belangrijke stap zijn om discriminatie in de arbeidsmarkt tegen te gaan.