Spaanse voetbalbond eist na spoedoverleg ontslag van omstreden voorzitter

Spaanse voetbalbond eist na spoedoverleg ontslag van omstreden voorzitter

De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft vandaag een verklaring uitgegeven waarin het ontslag van de omstreden voorzitter Luis Rubiales eist. Deze verklaring volgt op een spoedoverleg tussen de RFEF en de Spaanse regering.

De verklaring van de RFEF komt na maanden van controversie rondom Rubiales, die in juli 2018 werd benoemd als voorzitter. Hij heeft veel kritiek gekregen vanwege zijn beslissingen, waaronder het ontslag van de voormalige bondscoach Julen Lopetegui op de dag voor de start van het WK 2018.

De Spaanse regering heeft aangekondigd dat ze de RFEF zal steunen bij hun eis voor het ontslag van Rubiales. De regering heeft ook aangegeven dat ze een nieuwe voorzitter zal benoemen die de belangen van de voetbalwereld in Spanje zal behartigen.

Hoewel Rubiales nog geen reactie heeft gegeven op de verklaring van de RFEF, lijkt het erop dat hij zijn functie als voorzitter zal moeten opgeven. De RFEF heeft aangegeven dat ze een nieuwe voorzitter zullen benoemen die de belangen van alle betrokken partijen in Spanje zal behartigen.

Het is duidelijk dat de RFEF en de Spaanse regering hun best doen om ervoor te zorgen dat er een einde komt aan de controversie rondom Rubiales. Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren en of Rubiales zal toegeven aan de eis van de RFEF en zal aftreden als voorzitter.