Spaanse bondscoach Vilda ontslagen twee weken na wereldtitelwinst

Spaanse bondscoach Vilda ontslagen twee weken na wereldtitelwinst

De Spaanse voetbalwereld is in shock na het ontslag van bondscoach Luis Enrique. Slechts twee weken na de wereldtitelwinst van Spanje op het WK in Rusland, heeft de Spaanse voetbalbond (RFEF) besloten om de bondscoach te ontslaan.

Luis Enrique was sinds juli 2018 bondscoach van Spanje en had een geweldig jaar. Hij leidde Spanje naar de wereldtitel en liet zien dat hij een geweldige tactische coach is. Ondanks deze prestatie, heeft de RFEF besloten om hem te ontslaan.

Volgens de RFEF is het ontslag van Luis Enrique een ‘strategische beslissing’. Ze zeggen dat ze een nieuwe coach nodig hebben om Spanje naar nieuwe hoogtes te brengen. De RFEF benadrukt dat ze Luis Enrique enorm waarderen voor zijn prestaties en dat ze dankbaar zijn voor zijn bijdrage aan de Spaanse voetbalwereld.

Hoewel de RFEF nog geen opvolger heeft aangesteld, wordt er al gespeculeerd over wie de nieuwe bondscoach zal worden. Er wordt gezegd dat Robert Moreno, de assistent-coach van Luis Enrique, de meest waarschijnlijke kandidaat is.

Hoe dan ook, het ontslag van Luis Enrique komt als een schok voor veel Spaanse voetballiefhebbers. Hoewel de RFEF ervoor kiest om een nieuwe coach aan te stellen, zal Luis Enrique altijd herinnerd worden als de coach die Spanje naar de wereldtitel leidde.