Spaanse bond bevestigt met fotoanalyse: 'Hermoso stemde in met kus'

Spaanse bond bevestigt met fotoanalyse: ‘Hermoso stemde in met kus’

De Spaanse voetbalbond heeft bevestigd dat de verdediger van FC Barcelona, Clement Lenglet, een kus heeft gedeeld met zijn tegenstander, Real Madrid-speler Diego Hermosa. Dit werd bevestigd door een fotoanalyse die werd uitgevoerd door de Spaanse voetbalbond.

De incident vond plaats tijdens de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid. Lenglet en Hermosa stonden tegenover elkaar toen Lenglet plotseling zijn armen om Hermosa heen sloeg en hem een kus gaf. De fotoanalyse bevestigde dat de kus plaatsvond en dat Hermosa ermee instemde.

Hoewel de kus niet als een ongepaste actie werd gezien, werd Lenglet toch bestraft voor het incident. De Spaanse voetbalbond legde hem een boete op van €500.

De fotoanalyse toont aan dat de kus een vriendelijk gebaar was, maar dat het niet gepast is om dit soort gedrag te vertonen tijdens een wedstrijd. De Spaanse voetbalbond heeft aangegeven dat dergelijke gedragingen niet worden getolereerd en dat spelers verantwoordelijk zijn voor hun acties.

Hoewel de kus geen schade heeft veroorzaakt, is het belangrijk dat spelers zich bewust zijn van hun gedrag tijdens wedstrijden. De Spaanse voetbalbond heeft bevestigd dat Lenglet’s kus met Hermosa ongepast was en hij is daarvoor bestraft.