Spaanse aanklager eist 500 meter afstand tussen Rubiales en Hermoso

Spaanse aanklager eist 500 meter afstand tussen Rubiales en Hermoso

De Spaanse voetbalwereld staat op zijn kop na de verrassende aankondiging dat de Spaanse aanklager een gerechtelijke procedure heeft aangespannen tegen de president van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, en de directeur van het Spaanse nationale team, Fernando Hierro. De aanklager eist dat er 500 meter afstand tussen Rubiales en Hierro wordt gehouden.

De aanklager stelt dat de relatie tussen Rubiales en Hierro een conflict van belangen oplevert. Volgens de aanklager heeft Rubiales de afgelopen jaren te veel invloed uitgeoefend op Hierro, waardoor deze niet meer onafhankelijk kan opereren. De aanklager eist daarom dat er 500 meter afstand tussen beide mannen wordt gehouden.

Deze verrassende ontwikkeling heeft grote gevolgen voor de Spaanse voetbalwereld. Als de aanklager gelijk krijgt, zal Rubiales niet langer betrokken zijn bij de dagelijkse beslissingen over het nationale team. Ook zal Hierro niet langer onder directe invloed van Rubiales staan.

Hoewel de aanklager zijn verzoek heeft ingediend, is het nog onduidelijk of hij gelijk krijgt. De komende weken zal duidelijk worden of er 500 meter afstand tussen Rubiales en Hierro moet worden gehouden. In ieder geval is duidelijk dat deze verrassende ontwikkeling grote gevolgen kan hebben voor de Spaanse voetbalwereld.