Sofia Vergara’s stalker krijgt een contactverbod

Sofia Vergara, bekend van haar rol als Gloria Delgado-Pritchett in de populaire sitcom Modern Family, heeft een contactverbod gekregen voor een stalker die haar al jaren lastigvalt. De stalker, een man genaamd John Dubis, heeft al meer dan tien jaar lang geprobeerd contact met Vergara te maken.

Het contactverbod betekent dat Dubis niet mag proberen contact te maken met Vergara of haar familie. Hij mag ook niet bij haar huis komen of haar op sociale media benaderen. Als hij dit wel doet, kan hij worden gearresteerd.

Vergara heeft al jaren last van Dubis’ obsessieve gedrag. Hij heeft haar meerdere keren gevolgd en heeft zelfs een website gemaakt waarop hij informatie over haar verzamelt. Vergara heeft eerder aangifte gedaan van stalking, maar de politie kon niets doen omdat Dubis geen bedreigingen had gemaakt.

Het contactverbod is een belangrijke stap in de strijd tegen stalking. Het is een duidelijk signaal dat stalking niet wordt getolereerd en dat slachtoffers de bescherming krijgen die ze verdienen. Het is ook een herinnering aan alle andere slachtoffers van stalking dat ze niet alleen staan en dat er hulp beschikbaar is.