Slowakije verlengt grenscontroles met Hongarije tot eind december 2020

Slowakije heeft besloten om de grenscontroles met Hongarije tot eind december 2020 te verlengen. Deze maatregel is genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De grenscontroles tussen Slowakije en Hongarije zijn sinds maart 2020 van kracht. Deze maatregelen werden ingesteld om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt tussen de twee landen.

De Slowakische regering heeft nu besloten om de grenscontroles met Hongarije te verlengen tot eind december. Dit is een verstandige maatregel, omdat het coronavirus nog steeds een bedreiging vormt voor de gezondheid van mensen in beide landen.

De verlenging van de grenscontroles betekent dat reizigers die vanuit Hongarije naar Slowakije willen reizen, een gezondheidscheck moeten ondergaan. Deze check bestaat uit een temperatuurmeting, een vragenlijst en een medisch onderzoek. Als iemand een positieve testuitslag krijgt, wordt hij of zij gevraagd om in quarantaine te gaan.

Ook zullen er strengere maatregelen worden genomen voor reizigers die vanuit Slowakije naar Hongarije reizen. Zij moeten een negatieve coronatest laten zien bij aankomst in Hongarije. Als ze geen test kunnen laten zien, zullen ze worden gevraagd om in quarantaine te gaan.

De verlenging van de grenscontroles met Hongarije tot eind december is een verstandige maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt, zodat we samen de verspreiding van het virus kunnen stoppen.