Sifan Hassan wordt meest succesvolle Nederlandse atleet op WK ooit na overwinning op Schippers

Op het WK Atletiek in Doha heeft Sifan Hassan een geschiedenis geschreven. Ze werd de meest succesvolle Nederlandse atleet ooit op een WK door haar overwinning op Dafne Schippers in de 1500 meter.

Hassan, die voor Ethiopië geboren is maar sinds 2016 de Nederlandse nationaliteit heeft, won de race in een tijd van 4:06.05. Schippers, die voor Nederland uitkwam, kwam als tweede over de finish in 4:06.72.

Hassan is de eerste Nederlandse atleet die ooit goud heeft gewonnen op een WK. Daarmee heeft ze de prestatie van Schippers verbeterd, die in 2015 brons won op dezelfde afstand.

Hassan was na afloop van de race duidelijk verrast door haar prestatie. “Ik had nooit verwacht dat ik dit zou kunnen bereiken”, zei ze. “Ik ben zo blij dat ik dit voor Nederland heb kunnen doen.”

Met haar overwinning heeft Hassan bewezen dat ze een van de beste atletes ter wereld is. Ze heeft ook bewezen dat ze een sterke concurrent is voor Schippers, die al jarenlang als één van de beste atletes ter wereld wordt gezien.

Hassan’s prestatie is een grote stap vooruit voor de Nederlandse atletiek. Het toont aan dat Nederlandse atleten in staat zijn om op het hoogste niveau te presteren.

Hassan’s prestatie is ook een belangrijke stap voor vrouwen in de sport. Ze heeft bewezen dat vrouwen even goed kunnen presteren als mannen en dat ze evenveel kunnen bereiken als mannen.

Hassan’s prestatie op het WK Atletiek is een grote stap vooruit voor Nederlandse atleten en vrouwen in de sport. We hopen dat ze een inspiratie zal zijn voor andere atleten en dat ze nog veel meer successen zal behalen in de toekomst.