Sifan Hassan wint zilver op 5.000 meter en komt op recordaantal WK-medailles

Sifan Hassan wint zilver op 5.000 meter en komt op recordaantal WK-medailles

Sifan Hassan heeft op het WK Atletiek in Doha, Qatar, zilver gewonnen op de 5.000 meter. Ze finishte met een tijd van 14:46,12. Met deze medaille heeft ze een recordaantal medailles gewonnen bij het WK Atletiek.

Hassan is een Nederlandse atlete die in Ethiopiƫ geboren is. Ze won al eerder twee medailles bij het WK Atletiek: goud op de 1.500 meter in 2015 en brons op de 10.000 meter in 2017.

Hassan was erg blij met haar prestatie. “Ik ben zo blij dat ik deze medaille heb gewonnen,” zei ze na afloop. “Het was een moeilijke race, maar ik heb er alles aan gedaan om de beste te zijn.”

De Nederlandse atletiekbond was ook erg trots op haar prestatie. “We zijn ongelooflijk trots op Sifan,” zei bondscoach Ad Roskam. “Ze heeft laten zien dat ze een van de beste atletes ter wereld is.”

Hassan is nu de eerste Nederlandse atlete die drie medailles heeft gewonnen bij het WK Atletiek. Ze is ook de eerste Nederlandse atlete die ooit een medaille heeft gewonnen op de 5.000 meter.

Hassan is nu klaar voor de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar. Ze heeft laten zien dat ze een van de beste atletes ter wereld is en dat ze klaar is om te strijden voor goud.